554 Bartholomew

554 beeld oude man

Apostel die optrad in Mesopotamië. In 1662 werd zijn beeld gemaakt, te zien in de dom van Milaan. Hij werd levend gevild en ter dood gebracht. Marco D'Agrate beeldde hem op verzoek van de koning uit met zijn huid over zijn schouders. Op 24 augustus is zijn feestdag.

Wat fijn toch.


gallery artistiek, kunst in beeld

 

0
0
0
s2smodern

02 Berkenkwartet

02 Duurswoude

Ze hebben het er wel eens over. Over hoe het zal gaan, straks.
En hoe heet het is, daar in Australië.   
En dan, die beertjes?

 

 

gallery landschap, nederland

 

0
0
0
s2smodern

35 Roosduin

35 Roosduin

Nabij het zwarte water. Op die avond dat het licht zachter werd. Zachter en stiller. Toen de wind ging liggen bleken ook de laatste geluiden verwaaid.gallery landschap, nederland

 

0
0
0
s2smodern

400 Alpenweide

400 Alpenweide kopiëren

Fotograferen doen we het liefst met de zon er bij.
Toch?gallery landschap - zwitserland

0
0
0
s2smodern

253 Lugano

253 Muurschildering


De 'Chiesa di Santa Maria degli Angioli' staat wat verscholen tussen moderne architectuur.  Deze muurschildering uit de 16de eeuw zie je direct links achterin. De figuur, rechts van Jezus, werd wel beschreven als Maria Magdalena, zijn vriendin.    

Lijkt me aannemelijk.galery architectuur, kerken

0
0
0
s2smodern

67 wolken

067 Wolken Bergen


Luke Howard bedacht een viertal families waarin hij de verschillende wolkensoorten onderbracht. Daarbij een onderverdeling in geslachten. Zoals geslachten schapenwolkjes. Dat de familie ook vreemde kostgangers kent, blijkt.

De zwarte schapen?gallery landschap, zwitserland

0
0
0
s2smodern

01 schapen in de mist

01 Schapen mist Oldeboarn


s'Morgens vroeg, het gouden uurtje. Dat romantische, saaie, voorspelbare, weeige licht. We zijn er dol op. Oohh, wat mooooi! Katzwijm, maar ik houd er niet van. Liever wat later. Zoals hier nabij Oldeboarn.

Wat lastiger om te vinden, maar dan heb je ook wat.gallery natuur, dieren

 

0
0
0
s2smodern

649 alp en iphone

649 Vatiz iphone


Een alpenweide zoals bedoeld. Golvend, en precies uitkomend bij een doorzicht in de bergen op de achtergrond. Ziet u de sneeuw? Sneeuw in september! Juist op het moment dat ik passeerde vond de zon een onbewolkt stukje hemel om deze weide aan te lichten. Met een resolutie van 268 ppi meet deze foto 30-45 cm. Niet gek, voor een smart phone. 
gallery landschap, zwitserland

 

0
0
0
s2smodern

648 Poessie mauw

648 Poes op steen


Poessie mauw, kom maar gauw. Maar deze kwam níet. Want op een grote zwerfkei geschilderd.  Zo groot, dat twee keer kijken nodig is om te zien wat je ziet. De steen, bij een dorpsstrandje in Italië, was een meter of 3 breed en tonnen zwaar.
Sta je mooi voor aap met je schoteltje melk.

 

 
gallery artistiek, gevonden

0
0
0
s2smodern

249 Corzoneso

249 Fresco kerkje Corzoneso


Corzoneso, een dorpje in het Bleniodal in de Lepontijnse alpen. De smalle weg leidt stroomafwaarts naar een bergweide waarin een kerkje. Een zware eikenhouten deur, 12 cm dik, verspert je de weg als je de sleutel niet hebt. De eerste melding van het kerkje is van 1210. En hoe klein ook, binnen zijn verschillende fresco's. Waarom toch en waarom hier, dit kleine kerkje? gallery architectuur, kerken

 

0
0
0
s2smodern